Vrachtwagen in brand op A28 bij Hoogeveen

01-04-2008 19:59

Reportage 1 http://www.devliegendereporter.nl/plaatjes/Trailer%20met%20hout%20in%20brand%...
Reportage 2 http://www.regiohoogeveen.nl/news/8356/Vrachtauto-geladen-met-hout-in-brand.html
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d5a6d773d3d&playzideo=6c5...

Hoogeveen - Op de A28 raakte dinsdagmorgen (05:30 uur) een vrachtauto, volgeladen met houten balken en platen, in brand. De chauffeur was op weg vanuit een Duitse haven naar Moerdijk. De brand is veroorzaakt door een vastgelopen rem bij de rechterachterband.

Toen de chauffeur, afkomstig uit Schoonebeek, in de gaten kreeg wat er aan de hand was zetten hij de zwaar geladen vrachtcombinatie op de vluchtstrook, belde de brandweer en koppelde zijn trekker los. De boven en zijkant van de vrachtwagenhuif en een gedeelte van de lading stond in lichtelaaie toen de brandweer arriveerde. Eén rijbaan van de A28 werd afgesloten voor het reeds drukke verkeer.

De brandweer was omstreeks 9:30 uur nog steeds actief bij de brand want de lading bleek elke keer weer vlam te vatten. Langsrijdende vrachtwagens zorgden voor een aanzuigende wind waardoor de vlammen weer oplaaiden. Dus was het noodzaak om de lading te lossen en uit elkaar te halen. Groot materieel moest er daarvoor aan te pas komen.

Intussen liep het verkeer op de A37, en gedeeltelijk op de A28, vast en zorgde voor filevorming. Het kan wel tot het einde van de ochtend duren voordat de tweede rijbaan weer beschikbaar is. (bron: De vliegende reporter)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57